Min múlik, hogy a munkavállaló elkötelezett lesz-e a munkáltatója iránt vagy sem?

Hogyan állnak a munkához manapság a magyar munkavállalók? Ki nézegeti folyamatosan az újabb álláslehetőségeket, mennyi munkavállaló tekinti csak pénzkereseti lehetőségnek az állásást? Illetve: mivel növelhető manapság a dolgozó elköteleződése a vállalat iránt? Az Ipsos egy viszonylag friss elemzéséből egyebek mellett ezek is kiderülnek.

Érdekes adat például, hogy a felmérésben résztvevők 34 százaléka böngészett az elmúlt fél évben az álláshirdetések között, sőt 12 százalék állásinterjún is részt vett. A válaszadók 16 százalékát kereste meg fejvadász, 28 százalék pedig jelentkezett is valamilyen új állásra vagy pozícióra.

A kapott válaszokból az is kiderült, hogy a 60 százalék úgy véli, könnyen találna a jelenlegi pozíciójához hasonló vagy akár jobb színvonalú munkahahelyet. Közülük egyébként 71 százalék az iparban dolgozik.

Mindezek ellenére 78 százalék szerint fél év múlva is a jelenlegi cégénél fog dolgozni. Ehhez azonban nem árt a vezetőségnek is hozzátenni a magáét.

De vajon a válaszadók szerint mik azok, amik növelik a vállalatohoz való lojalitást?

A főnökkel való jó kapcsolatot 26 százalék tekinti elköteleződés növelő tényezőnek. A biztonság és a hosszútávú munkalehetőség 40 százaléknak kiemelkedően fontos az elköteleződéshez. Ami leginkább számít a lojalitásban, az az, ha a vezető tesz erőfeszítéseket azért, hogy megoldja a vállalkozáson belüli problémákat. Mondhatni kiáll az alkalmazottai mellett.

Végül: nézzük meg, hogyan viszonyulunk manapság a munkához!

A válaszadók 52 százalékának a munka csak pénzkeresésről szól, csupán 24 százalék az, akinek önmegvalósítás is. A munkahelyi attitűdöket vizsgálva kiderült, hogy 21 százalék vállal csak konfliktust a munkahelyen, 60 százalék inkább kerüli az ilyen helyzeteket. Ugyancsak nagyobb arányban vannak azok (73 százalék), akik a munkát és a magánéletet szétválasztják. A munka és magánélet integrálását 11 százalék választja. Ami pedig a kockázatvállalást illeti: csupán 10 százalékra jellemző ez, 75 százalék inkább a biztonságra törekszik.

Mit állpíthatunk meg az Ipsos felméréséből kapott adatokból?

Leginkább azt, hogy a munkáltatóknak manapság komoly kihívást jelent megtartani a munkavállalókat. Valamint azt, hogy a jövőben az alkalmazottak elköteleződésére a korábbiaknál jóval többet kell áldozni.

 

- elemzés, HR

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!