Mit csináljunk az utolsó munkaórában?

Tedd a szívedre a kezedet, és vallj színt: te mit szoktál a munkahelyeden csinálni az utolsó órában? A legtöbben ilyenkor már fél lábbal kint vagyunk az irodából, de a gondolataink semmiképpen sem a hivatali teendőinken járnak. Sokkal inkább tervezgetjük már a nap további programjait, vagy írjuk össze a bevásárlólistát. Egyszóval az utolsó munkaóráinkra nem feltétlenül vagyunk mindig büszkék.

 Ebben az időszakaszban már nem vagyunk a teljesítőképességünk csúcsán, folyton az órát nézzünk, izgünk-mozgunk, már nagyon indulnánk.

De tegyük fel a kérdést: biztos, hogy csak így lehet befejezni egy munkanapot?

A sikeres emberek másképpen zárják a napjaikat. Nézzük is, hogy hogyan!

Egy sikeres ember számvetést készít az adott napról, méghozzá úgy, hogy a pozitív dolgokat emeli ki belőle. Ha látjuk és tudatosítjuk, hogy mit értünk el aznap, azzal egyben validáljuk is a szakmai tudásunkat. Ez pedig kit ne töltene el jó érzéssel?

Sokan azzal is töltik ilyenkor az időt, hogy listát készítenek a következő napi teendőikről. Ez lehet a kulcsa annak, hogy másnap ne ússzunk az árral a temérdek feladat között. De foglalkoznak az e-mail-jeikkel is. Ez egy tökéletes nap végi teendő lehet. Számos e-mailt kapunk, miért ne ebben az egy órában rendszereznénk azokat?

Mit tesz még ilyenkor a sikeres ember?

Akciólistát készít. Az akciólista nem egy feladatot old meg, hanem bátorít, hogy megoldást találjunk egy aktuális problémára.

Építi a hálózatát. Ez az időszak kiváló egy kis networking-re. Építsük a kapcsolatainkat egy-egy figyelmes e-maillel vagy rövid beszélgetéssel!

Rendet tesz maga körül. A siker egyik kulcsa a rendezettség. Ha káosz vesz körül minket az íróasztalunkon, nem várható el, hogy a gondolatainkban rend legyen.

Végezetül pedig saját magával is tart egy rövid megbeszélést. A saját teendőink összegzésére egy-egy nyugodt fél óra tökéletesen megfelel. Ilyenkor mindig tisztázhatjuk, mi az, amivel meg vagyunk az adott napra, illetve mi az, amivel még foglalkoznunk kell.

 

- munkaügy

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!