Mitől érzi igazán jól magát a munkahelyen egy munkavállaló?

A magyar dolgozók a legfontosabbnak a munka és a magánélet egyensúlyát tartják, de az is hasonlóan lényeges számukra, hogy milyen a kapcsolat a kollégákkal. Számít továbbá, hogy elismerik-e a munkájukat vagy sem.

Mindezeket a Profession.hu közölte.

Az állásközvetítő cég ugyanis a BCG-vel és a The Network-kel közösen készített egy kutatást arról, hogy mi az, amit megnéz egy munkavállaló, ha új munkahelyet választ. A felmérés egyébként nemzetközi volt, így az is kiderült, hogy nem csak nálunk, hanem más országban is fontos szempont a munkahelyi közérzet.

Ha valaki Magyarországon munkahelyet váltana, az elvárt tényezők közül tízből hat a munkahelyi környezethez kapcsolódik.

És ahogy Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója nyilatkozott:

“Tapasztalataink szerint a munkavállalók azokat a szempontokat sorolják előre ezeken a listákon, amelyeket a leginkább hiányolnak a jelenlegi munkahelyükön.”

De ami a nemzetközi átlaghoz képest igazán eltérő nálunk….

…. hogy jóval több elismerésre vágyunk és nagyobb fizetésre. Más országok dolgozóinak elvárásaihoz képest az előbbi 7 hellyel, az utóbbi 4 hellyel került előrébb az igényeket összegző listán. Ugyanakkor mi az átlagnál érzékenyebbek vagyunk a visszacsatolásra is, illetve arra, hogy hatékonynak érezzük magunkat a munkahelyen. Ez utóbbi nálunk a 10. helyre került, más országokban ez csak a 19.

Miért lehet ez? Talán azért, mert jelenleg mi ezeket nem kapjuk meg?

- munkaügy

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!