Napi rutinná kell tenni, hogy a feladatok mögött meglássuk a komplex célokat

Talán ismeritek azt a történetet, amikor egy járókelő egy építkezés előtt elsétálva megkérdezi a kőműveseket, hogy éppen mit csinálnak. Az egyik azt válaszolja: “Csak téglákat teszek egymásra”. A másik azt mondja: “Egy templomot építek”. Míg a harmadik így szól: “Székesegyházat építek”. Szerintünk nagyon találó történet, és jól mutatja azt, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen motivációval dolgozunk. Hogy egyáltalán képesek vagyunk-e a téglapakolgatáson túl a nagyobb “művet” is meglátni.

Ha tudunk értelmet adni a munkánknak, sokkal produktívabbak leszünk, amit nem árt a projektvezetőknek, a cégtulajdonosoknak is tudni.

Hiszen, ha a dolgozók látnak célokat, tudják, hogy miért teszik egymásra azokat téglákat, akkor sokkal boldogabban és hatékonyabban dolgoznak majd. Ezt egy 26 iparágban elvégzett, több mint 2 ezer munkavállaló megkérdezésével zajló felmétés is bizonyítja. A konkrét célok megtalálásában, azok megmutatásában viszont nem csak vezetőként van felelősségünk. Dolgozóként is fel kell vennünk egy olyan szokást, amivel a munka megkezdése előtt önállóan is tudjuk értelmezni a nagyobb képet. Vagyis meglátjuk azt, hogy miért rakosgatjuk egymásra azokat bizonyos téglákat. Ahogy azt a történetben szereplő harmadik kőműves is tette. Ő székesegyházat épített, nem csak téglákat rakosgatott.

photo-1521014148220-f40cdadd2455

Vagyis, ha új feladatot kapunk, először kérdezzük meg önmagunktól, hogy miért kell ezt elvégezni. Ha nem világos a komplex cél, az értelmezéshez kérjünk segítséget a megbízótól.

De motiváció nem csak a nagy, kollektív cél elérése lehet

Egy látszólag értelmetlen munkát is lehet motiváltan végezni. Csak ez a motiváció általában személyes jellegű. Ha mondjuk új autót szeretnénk venni és azért dolgozunk, az is elfogadható…

A titok az egészben annyi, hogy a munkának olyan pozitív érzést kell adnia, ami segít minket a fokozottabb összpontosításban. A lényeg a cél. A konkrét feladat mögött mindig lássunk egy következő lépést.

 

- coaching, munkaügy, produktivitás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!