Néhány egyszerű tipp a külsős munkatársak kezeléséhez

A szabadúszó piac egyre csak növekszik, és nagyon úgy tűnik, hogy kezd az élre törni, mint a jövő munkavállalási módja. A szabadúszók beengedése a céghez nagyfokú rugalmasságot és minőségi munkát jelent, azaz a vállalat hosszútávon rengeteget profitál abból, ha külsős munkaerőt alkalmaz a projektjei megvalósításához. 

Az egyszerűbb feladatokért alkalmazott szabadúszókat, mint például a tartalomírás vagy a logó tervezés, nem nehéz kezelni, de a nagyszabású projektekhez már komolyabb erőfeszítés és koordináció szükséges a munkaadó részéről. 

Persze ez nem kell, hogy problémát jelentsen, hiszen kellő rutinnal máris egy könnyen kezelhető szituációról van szó.

Ehhez nyújtunk most neked egy kis segítséget az alábbiakban.

Az egyik kulcs a kommunikációban van. A legnagyobb problémát a nem megfelelő kommunikáció okozza. Fontos szem előtt tartani, hogy nem lesztek egy légtérben, mégis fontos, hogy mindig elérhetőek legyetek egymás számára. A külsős alkalmazottnak mindent tudnia kell a projektről, hogy aztán a legtöbbet hozhassa ki belőle. 

A határidő kérdése ugyanennyire fontos témakör. Egy szabadúszónak sok ügyfele van, így elengedhetetlen, hogy a munka idejében delegálva legyen, illetve, hogy megvitassátok és megszabjátok a pontos határidőket, a kontextust és a mérföldköveket. 

Könnyebb elérni a kitűzött célt, ha mérföldkövekre bontjuk a projektet. Igy egyszerűbben nyomon lehet követni a haladást, illetve a szabadúszónak is nyújthatunk vele egyfajta biztonságot. Illetve az is fontos, hogy a külsős munkatárs pontosan lássa, az adott projekt, amin dolgozik, miképpen illeszkedik a vállalati stratégiába.

Ha tehát kiválasztottad a megfelelő szakembert és megvan a jó kommunikáció is, akkor már csak pár dologra kell figyelned, hogy gördülékenyen menjen a munka.

Ne feledd, hogy a szabadúszó nem az alkalmazottad, nem lehetnek ugyanolyan elvárásaid, mint a hagyományos keretek közt alkalmazott munkavállalóiddal szemben. Nem nagyon diktálhatsz neki, hiszen ő, saját maga határozza meg a munkaidejét és a haladást is. Ez természetesen nem befolyásolja a mérföldköveket. Felügyelni és közösen dolgozni így is tudni kell. A munkában a heti megbeszélések ajánlatosak.

Végezetül, ha a szabadúszó kolléga jó munkát végez, ne felejtsd el értékeli azt. Ezt több fajta módon is megteheted. Hagyhatsz neki pozitív értékelést a profilján, de a közösségi felületeken is küldhetsz neki nyilvános köszönőlevelet. 

Mindezek segítik tiszteletben tartani a szabadúszó munkáját, illetve a munkáltatóra nézve is pozitív benyomást keltenek, ha ilyen módon is becsben tartja a cég a dolgozóit.

 

- munka, munkaügy, produktivitás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!