Nem attól leszel sikeres, hogy sokat dolgozol…

Azt szokták mondani: egy vállalkozó nem attól lesz eredményes, hogy sokat dolgozik, hanem attól, hogy okosan végzi a munkáját. Ezt nagyon jól leírja egy Abraham Lincolnnak tulajdonított idézet is.

“Ha azt mondod van hat órám, hogy kivágjak egy fát, én négy órát a fejsze élezésére szánok.”

Szóval ha igazán jól és produktívan szeretnél dolgozni, nem árt több időt szánni a felkészülésre, a munka megtervezésére. Manapság ebben segítenek a különféle online alkalmazások. Mi most ezek közül mutatunk párat.

Kezdjük az egyik legnépszerűbbel! Ez az Evernote jegyzetelő alkalmazása, ami mára már egy komplett projektmenedzsment applikációvá növekedett. A teendők menedzselésérére szintén kiváló a Trello is. A team munka szervezéséhez ideális ez az alkalmazás. Ami egyébként összeköthető olyan “csevegő” alkalmazásokkal is, mint a Slack. Ez utóbbi remekül használható közvetlen beszélgetésre is, de azért is hasznos, mert azonnal jelez, ha valamelyik kolléga dolgozott mondjuk a Trello-ban. Ugyanakkor a hatékonyság mérésére a Toggle alkalmazását ajánljuk. Ha ezt használod, könnyedén kiderítheted, hogy mennyire jövedelmező a munkád. Hiszen az elemzésből kiderül, hogy milyen feladatokkal mennyi időt töltöttél. De arra is jók ezek a kimutatások, hogy kiderüljön, mennyire tudod tartani a napi rutinodat.

EUKCJAEWCW

Ugyanakkor ne felejtsük el a Google G Suit eszközeit sem. Amik lehetővé teszik, hogy bármilyen eszközről bárhol dolgozhassunk. Akár offline módban. Ebben a “csomagban” van felhő tárhely, szövegszerkesztő, táblázatkezelő, előadás készítő, naptár és levelező is.

A teendők rögzítésére kiváló a Todoist. Ahhoz pedig, hogy jegyzeteket készítsünk a készülékeinken, kiváló az iAWriter, de bármelyik telefon beépített jegyzetelő alkalmazása is ideális ehhez.

Használjuk ezeket és szánjunk több időt a tervezésre! Így sokkal produktívabb lesz a munka.

- Online, Pénzügy

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!