Nem könnyű jó vezetőnek lenni, de ezek a tippek segíthetnek

A kutatások azt mutatják, hogy a karrier egyik legnehezebb időszaka az, amikor az alkalmazottból vezető válik. Hogy miért? Egyrészt a plusz felelősség miatt, másrészt azért, mert ilyenkor olyan készségeket kell hasznosítani, amikre korábban nem volt szükség. Hogy melyek ezek?

Oszd be jól az időt ne csak magadnak, hanem a csapatodnak is!

Ez egy olyan pont, amit a frissen kinevezett vezetők hajlamosak fél vállról venni. Az ok egyszerű, eddig csak a saját idejüket kellet kezelni és saját magunkért voltak csak felelősek. Levetkőzni ezt a szokást “trükkös” lehet, ám korántsem lehetetlen. Igyekezz, hogy a csapatod tagjaival személyesen is egyeztess a teendők megfelelő ütemezéséről!

Kezdj el delegálni!

Ne feledd, most már nem Neked kell mindent megcsinálnod. A Te feladatod, hogy a legtöbbet hozd ki a rád bízott erőforrásból. Ami már nem csak Téged jelent, hanem a csapatod tagjait is. Bátran add ki a teendőket a beosztottjaidnak és igyekezz “nem mikromenedzselni” azokat!

Legyél rugalmas!

Ne aggódj azért, ha valaki egy feladatot másképpen végez el, mint ahogyan Te szoktad. A bizalom egy csapat esetében kiemelten fontos. Ennek eléréséhez adj teret és bizalmat a partnereidnek! Ha pedig valamit Te másként tennél vagy javítanod kell valamin, azt tárgyaljátok meg a beosztottaddal!

Precízen bánj az időddel!

Vezetőként kritikus az időd beosztása. A rád zúduló teendők könnyen betemetnek, ha nem kezeled azokat kellő körültekintéssel. Időt kell találnod a csapatodra, a teljesítmény értékelésekre, a költségek kezelésére. Ezeket heti szinten kell ütemeznek és kezelned.

Ebben ez a bejegyzésünk segíthet.

Szánj időt a céged megismerésére!

Most, hogy vezető vagy, a céged nagyobb mértékben függ tőled, mint korábban. Ez egy felelősségteljes pozíció, amit a Téged kinevezőknek úgy tudsz meghálálni, hogy a lehető legtöbbet hozod ki magadból és a csapatodból. Ennek legalapvetőbb módja, ha jobban megismered a céged működését, a piacát, a termékét. És persze az, hogy folyamatosan tanulsz. Legyél igazi szakember a területeden!

Tedd ezt meg akár online! Az ehhez kapcsolód bejegyzésünk itt. 

- üzleti célok, üzleti coaching, vállalkozás indítás, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!