Nyári péntek? Mi benne vagyunk!

Ki ne fantáziált volna már arról, hogy vajon milyen is lenne az, ha felcserélhetnénk a heti szabadnapok és munkanapok számát.

Jó-jó, ha nem is egy az egyben, de mondjuk 4:3 arányban: azaz egy héten háromszor kellene csak munkába mennünk, míg a maradék négyben kipihenhetnénk a fáradalmakat.

Annyira nem is lenne rossz, igaz? 

Ha nem is egész éven át, és nem is pont így, de úgy tűnik, az amerikaiaknak is megfordult már valami hasonló a fejében, ugyanis Észak-Amerikában egyre népszerűbb az a kezdeményezés, amely a “nyári péntek” elnevezést viseli. Ha nem hallottál volna még róla, semmi baj, valószínű nem vagy ezzel egyedül.

Tarts velünk, és elmondjuk, miben is áll az ötlet lényege.

photo-1556761175-b413da4baf72

Ez egyfajta plusz juttatást jelent a munkavállalók részére, azaz lehetőséget teremt arra, hogy a nyári időszakban péntekenként a munkavállalók korábban távozhassanak a munkahelyükről, vagy egyáltalán ne is kelljen ezen a napon bemenniük dolgozni.

Egész jól hangzik, ugye? Bizonyára hamar meg tudnánk szokni itthon is ezt a fajta felállást.

Ma már a munkáltatók több mint fele alkalmazza ezt a megoldást. A cél, hogy a munkahely vonzóbb legyen a munkavállaló számára. Erre a motivációra pedig igencsak szükség van, hiszen napjainkban meglehetősen nagy a verseny a munkaerőpiacon. A munkaerőhiány miatt a dolgozni akarók szinte bármikor és bárhol kaphatnak munkát, emiatt a jó munkaerőt bizony meg kell becsülni.

Így ma már kiemelten fontos, hogy egy munkáltató milyen extrát tud nyújtani.

Ez a kezdeményezés ráadásul mindkét fél számára ideális. Nyáron, a nagy meleg miatt lelassul a munka, csökken a munkavállalók motivációja, ahogyan teljesítményük is – így dolgozni pedig nagy valószínűséggel a munkáltató számára sem éri meg.

Persze ez nem valósítható meg minden területen: a kiskereskedelemben például fontos, hogy pénteken is nyitva legyenek a boltok, ahhoz viszont az kell, hogy a pultok mögött is álljon valaki…

Így ezt csak olyan cégek engedhetik meg maguknak, akik nagyobb rugalmasságot tudnak kínálni a dolgozóiknak, ezzel is kimutatva a személyzet felé, hogy mennyire értékelik őket.

A jövő nagy kérdése, hogy nálunk mennyire terjed el ez a gyakorlat.

Mindenesetre valószínűleg nagy népszerűségnek örvendene itthon is a kezdeményezés  – mi már nagyon várjuk.

 

- produktivitás, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!