Regionális gazdasági csúcs Szombathelyen – Nemzetközi konferenciát szervez a vasi kamara

Nagyszabású gazdasági eseményt tart november 26-án Szombathelyen a modern kamarai rendszerben az idén 25 éve működő Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK). De ünneplésre nem csak ez a jubileum ad okot. 30 éve ment végbe ugyanis a magyar gazdasági és politikai rendszerváltás, 15 éve vagyunk teljes jogú tagja az Európai Uniónak, 25 éves Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa és immár harmincadik évébe lépett egy, a vasi kamarához szorosan kapcsolódó szakmai együttműködés, a Vasi Vendéglősök Klubja is.

A Regionális gazdasági csúcstalálkozó november 26-án lesz a szombathelyi Tóvendéglőben. A délután kettő órakor kezdődő ünnepi eseményre a nyugat-dunántúli régió és Burgenland kiemelkedő személyiségei, üzletemberi érkeznek majd. 

Ami pedig a programot illeti: Kovács Vincének, a VMKIK elnökének és dr. Nemény Andrásnak, Szombathely polgármesterének köszöntője után a 25 éves modern kamarai rendszerről Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tart előadást. Őt követi Blahó Leventének, a Raiffeisen Bank senior elemzőjének a gazdasági körképe, majd dr. Fekete Attila, a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója tart előadást. Prezentációjának címe: Vas megye gazdasága és a kamara 25 éve a NAV szemüvegén keresztül.

Regionális csúcs3-01

Az Európai Uniós csatlakozásunk 15. évfordulója kapcsán dr. Zupkó Gábor, az Európai Unió magyarországi képviseletének vezetője mond pár szót. Majd a burgenlandi kamara szakértőjének tolmácsolásában a Vas megyével szomszédos osztrák tartomány gazdaságáról hallhatnak érdekességeket, üzletileg is hasznos tudnivalókat a jelenlévők.

A délután folyamán sor kerül továbbá egy panelbeszélgetésre is, ahol régiós kamarai vezetők és vállalkozások képviselői a helyi gazdaságról, a kamarai együttműködési lehetőségekről tanácskoznak.

A nap, az ünnepi gazdasági csúcstalálkozó este negyed hétkor gálavacsorával zárul. 

A részletes program a VasiGazdaság oldalán tekinthető meg.

 

- VasiGazdaság

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!