A repülőgép alkatrészek is itt készülnek

A mai napon a “Right Profession II – Megfelelő szakmát a régió fejlődéséért” projekt keretein belül az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola 7-8. osztályos tanulói a Borsodi Fémmegmunkáló Kft. szombathelyi telephelyén céglátogatáson vettek részt. A buszos kirándulás uticélja a nemrég átadott új üzemcsarnok technológiai és fémmegmunkáló berendezései, valamint a vállalkozás anyagvizsgáló és minőség ellenőrző laborjai voltak. A mintegy 250m2 nagyságú üzemben a legkorszerűbb berendezések is megtalálhatóak, melyek segítségével a kor legmagasabb műszaki követelményeit is kielégítik.

A szombathelyi üzem elsősorban forgácsolással foglalkozik, de cég szinten géptervezéssel, kivitelezéssel, hőkezeléssel, mérőeszközök kalibrálásával is foglalkoznak. Elsősorban a műszaki vonalon szeretnénk, hogy ha a diákok és egykori hallgatók jönnének hozzájuk. A Borsodi műhely számára a jövőépítés lényeges, így a megfelelő szakemberképzés biztosítása érdekében tanulók szakmai képzését is végzi k, valós ipari körülmények között, első sorban gépi forgácsolás és a gépgyártás területén.

20190128_100612

A szakképzésben résztvevő diákok a tanulmányi eredményeiknek megfelelő ösztöndíjban részesülnek, ilyen például a Szabóky Adolf szakképzési ösztöndíj, amelyre a hiányszakmát választó diákok lesznek jogosultak. A céget érintő hiányszakmák Vas megyében automatikai technikus, gépi forgácsoló, hegesztő, szerszámkészítő és villanyszerelő. Azok a Vas megyei fiatalok, akik hiányszakmákat oktató képzésekre jelentkeznek, tanulmányi átlagtól függően akár 20-50 ezer forintos havi ösztöndíjra is számíthatnak.

 

interreg_si-hu_sl_hu_jpg Right Profession 2_logotipi.indd

- VasiGazdaság, VMKIK

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!