Sokat tanulhatunk a sikeres emberek napi szokásaiból – Te is odafigyelsz ezekre?

A sikeresebb emberek nem sokkal másabbak, mint az átlag ember, csak ők tudják, mi mindenre kell odafigyelni a mindennapokban ahhoz, hogy valóban eredményesek legyenek az életben. Mutatjuk, milyen rutinokról van szó. Nézd meg, hogy ezekre Te is odafigyelsz-e.

Ilyen napi feladat a prioritás lista összeállítása. A sikeres emberek többsége megtervez – mindent. Ezért nem éri őket semmi váratlanul. Így van ez a napi teendőkkel is. Amiket gondosan rangsorolnak. Vagyis a fontos teendőket mindig a produktív időszakukban, a nap elején elvégzik. Azaz estére csak olyan teendő marad, aminél nem probléma, ha esetleg átcsúszik a másik napra.

Ugyanakkor nem csak a munkát ütemezik, hanem a családi időt is. Azt szokták mondani, hogy a sikeres ember nem időt keres a családi programokra, hanem időt csinál azokra.

Van különbség…

A sikeres ember kerüli a véletleneket. Ezért ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen rendszer a napokban. Vagyis van dedikált ideje a munkának, a megbeszéléseknek, a sportnak… Ha ugyanis több feladatot csinálnának egyszerre, valami biztosan nem lenne száz százalékos – mondják.

A sikeres emberek általában valamilyen állóképesség növelő sportot választanak, amit hetente több alkalommal is űznek. De nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges, tudatos étkezésre is.

Sikeres vállalkozók

Amit lehet, azt számszerűsítenek. Hogy ez rossz szokás vagy sem, nem tudni. Egy biztos, az eredmények méréséhez és a tervezhetőséghez egyaránt elengedhetetlen, hogy ismerjük a számokat. Legyen szó az időbeosztásról, a napi munkaórák számáról vagy egy befektetésről.

Valamiért a sikeres emberek korán kelnek. És nem csak hétköznap. Valószínűleg azért, mert a többség ilyenkor még alszik, így tudnak egy kis “énidőt” tartani. Nem zavarja őket semmi a napi felkészülésben – ami mindennek az alapja.

És, ha már az “énidő”-nél tartunk: a sikeres emberekre jellemző, hogy minden nap meditálnak, áldoznak időt az önismeretre, a nap végi összegzésre.

Ezzel együtt a másnap megtervezésére is – ez általában egymást követő idősávba esik. Ugyanis letisztult gondolatokkal sokkal objektívebben lehet a másnapot tervezni. Ez a tevékenység egyébként valamelyest előkészíti a következő nap reggelére időzített konkrét tervezést.

A nap végén pedig általában tanulnak még egy kicsit. Szakmai könyveket olvasnak, podcastot hallgatnak vagy Youtube, TED előadásokat néznek. Így gyűjtenek inspirációt a következő naphoz.

 

És minden indul elölről.

- munkaügy, üzleti célok, vállalkozás indítás, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!