Te miben vagy igazán jó? – Add el a tudásodat online kurzuson!

Nemrég foglalkoztunk a témával, hogy miként lehet főállás mellett passzív jövedelemre szert tenni. Akkor írtuk azt, hogy a saját ismereteinknek az átadása egyre jövedelmezőbb iparággá kezd válni. Most jelentjük, hogy nem csak kezd az lenni, hanem már az is. A Youtuberek és az Instagram influencerek mellett az infopreneur-ek is egyre többen vannak.

Ők azok, akik a tudásukat eladján online. És nagyon jól meg is élnek ebből. Merthogy a tanulás sem úgy megy már, mint régen. Ha valamiben jók szeretnénk lenni, online kurzusra iratkozunk be. Szívesen tanulunk olyan valakitől, akinek vannak gyakorlati tippjei, és még kérdezni is tudunk tőle. Egyből persze nem lesz mindenki sikeres infopreneur, ahhoz, hogy beiratkozzanak hozzád valamilyen kurzusra, építened kell az énmárkádat. Amire egyébként célszerű áldozni, hiszen ha a felnövekvő generáció szokásait nézzük, lesz igény az online előadásokra.

És mielőtt megkérdeznéd, hogy ki fizet mindezért, csak annyit mondunk, hogy nézz rá az Udemy-re! Az online kurzusok közvetítésével foglalkozó oldal évek óta dübörög, jelenleg 24 millió “diáknál” tartanak. Szóval ha jó vagy a szakmádban, akkor akár ezen a felületen is eladhatod a tudásodat. De természetesen saját felületen is oszthatsz meg tippeket. Sőt, ha ez utóbbit választod, nem csak videós előadásokat tarthatsz, hanem eladhatsz e-bookot és fizetős hírlevél feliratkozókat is gyűjthetsz. Ami pedig sokaknak vonzó ebben a munkában, hogy félig-meddig passzív jövedelmet hoz. Hiszen a projekt akkor is termeli neked a pénzt, amikor nem ülsz a kamera vagy a géped előtt. Minél többen töltik le az oktatóanyagot, annál több pénzt kerestél. Jól hangzik, igaz? Valóban jó dolog, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű is. Hiszen egy nagyon jól felépített rendszer alapján kell a kurzusokat összerakni. Meg hát nem mindenkinek megy a magyarázás, szóval előbb ezt a skillt, képességet is célszerű fejleszteni. Amit egyébként online kurzus segítségével szintén megtehetsz.

 

előadás-passziv-jövedelem

 

Ha tehát úgy érzed, hogy olyan tudás birtokában vagy, amit érdemes átadni másoknak, tegyél egy próbát. Töltsd fel néhány előadást a YouTubra, és ha van nézettség, ha jönnek a visszajelzések, fogj bele komolyabban a dologba! Először munka melletti mellékprojektként, aztán ha már kiépült a rendszered, akár főállású infopreneur is lehetsz.

Végül: ne gondold azt, hogy a te tudásod nem eladható.

  • Ha jól főzöl házias ételeket, taníts főzni!
  • Ha jól írsz, add át azt, mitől lesz jó egy tartalom!
  • Ha a borokhoz értesz, beszélj azokról!
  • Ha jól kötsz, festesz, hajtogatsz, akkor építs ezekre kurzust!

Tudatosítsd magadban, hogy mindenki jó valamiben. Így te is! A tudást pedig ma már online is le lehet adni.

 

- E-book, eladás, marketing, üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!