Tippek, ha azon gondolkodsz, hogy 2020-ban saját magadnak dolgozz

Általános tendencia a világon, hogy az egyéni vállalkozók és a szabadúszók száma folyamatosan növekszik. Ennek a vállalkozói létformának ugyan számos hátránya van, azonban az előnyei is vitathatatlanok.

Az, hogy miként valósíthatjuk ezt meg, személyenként változhat, ettől függetlenül nézzünk néhány általánosan hasznos tippet.

Tervezd meg előre! Csak megfontoltan, alaposan megtervezve hagyd ott a főállásodat. Kalkulálj előre, értesíts mindenkit, és készülj fel precízen a változásra.

Gondolkodj saját márkában! Ha eddig még nem építetted fel azt, amiből ezután majd meg akarsz élni, akkor itt az ideje gondolkodni a néven és a márkán. A lehetőségek száma végtelen, csak el kell engedned a fantáziád.

Legyen egy weboldalad. Mindegy, hogy mivel foglalkozol, az online jelenlét elengedhetetlen. Ha nem is most, de bármikor adódhat úgy, hogy pang az üzlet, és kell ez a kis plusz előny.

Facebook-vállalkozók

Mindig hirdesd magadat. Amikor van munka, akkor senki nem érzi szükségét annak, hogy hirdesse magát, de amikor nincs, akkor hajlamosak vagyunk kétségbe esni.

Gondold meg, mit utasítasz vissza. Az elején nehéz válogatni, és nem is mindenki teheti meg. Fontos a körültekintő döntés és, hogy tudjuk mire mondunk nemet. Nem kizárt ugyanis, hogy egy könnyelműen elutasított ügyfél többet soha nem tér már vissza.  

Árazz megfelelően. Ez lesz az egyik legnagyobb kihívás. Mi a megfelelő ár egy munkáért, mi a megfelelő órabér? Ha túl alacsony árat kérsz, egy idő után joggal hiheted majd, hogy szinte a semmiért dolgozol. A túlárazásnak viszont megvan az a veszély, hogy visszaesik a forgalom. Az árazáshoz tippek itt.

Teremtsd meg a munka és a magánélet egyensúlyát. Így, hogy nem kell napi 8 órát az irodában ülni, rugalmasabban meg tudod majd tervezni a napod. Ha ingáztál, akkor az eddig erre szánt időt most átcsoportosíthatod a privát életedre.   

Válaszd ketté az otthonod és a munkádat. Hiába dolgozol otthonról, arra ügyelj, hogy e kettő ne mosódjon össze. Jó ötlet, ha kijelölsz egy dolgozósarkot vagy szobát a házban, igy könnyebben kizárhatod a zavaró tényezőket. 

 

- üzleti célok, vállalkozás indítás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!