Úgy használd a teendőlistát, mint egy erőteljesen produktív eszközt

Veled is sűrűn előfordul, hogy a teendőid sokasága közt úgy érzed, teljesen elveszel? A nap végére pedig nemhogy tisztulna a kép, de még inkább feltornyosulnak a feladataid… Ha így van, akkor neked is szükséged lesz egy jó kis to-do list-re, magyarul teendőlistára.   

Mindannyian prioritás alapján szervezzük a dolgainkat és a teendőinket. Ha megvan, hogy éppen mi a fontos, akkor már tudjuk, hogyan kell kialakítani a teendőlistát.

Fontos, hogy pontosan fogalmazzunk a listán, és legyünk lényegre törőek. Az egyes teendőkhöz esetleg időkeretet is rendelhetünk, ami alatt mindenképpen be kell azt fejeznünk.

Ha a feladat nagyobb, célszerű szakaszokra bontani, és néhány nap alatt teljesíteni azokat.

Alkalmazhatunk sprinteket is. Azaz nézzük meg, hogy 60 perc alatt mennyit tudunk kihúzni róla. De az is jó módszer, ha időzítőt állítunk be mondjuk negyed vagy fél órára, amikor is csak a feladatra koncentrálunk. Ilyenkor ne hagyd magad kizökkenteni, és próbáld megállni azt is, hogy ne ellenőrizd folyton a telefonodat. Ezek a technikák igencsak ösztönzőleg tudnak hatni az emberre.

2597412

Egy ilyen lista igazán hasznos lehet a napunk megszervezéséhez, de akár hosszabb és nagyobb volumenű teendőinket is kezelhetjük vele. Egy el nem végzett teendőt pedig át tudunk vinni akár a következő napra.

Minden teendőnek adj értéket! Fontos, hogy kifejezhető érték legyen, mivel így tudatosul benned a valódi értéke. A legjobb az, ha pénzösszegben határozzuk meg.

Oszd fel négy részre a tennivalókat! Sürgős és fontos, nem sürgős, de fontos, sürgős és nem fontos, végül jönnek azok, amik nem fontosak és nem is sürgősek. 

Értelemszerűen ami sürgős, azzal kell elsőként foglalkozni. Lehet olyan teendő, ami fontos ugyan, de nem sürgős, ezeket tegyük későbbre.

A nehéz feladatokat viszont ne halogassuk. A legtöbben hajlamosak vagyunk előre venni a könnyebben megoldandó feladatokat, pedig ennek pont fordítva kellene lenni. 

A nehéz feladatoknak lesz ugyanis a legnagyobb hatása az életünkre.

Próbáld alkalmazni a tippeket! Ha pedig még többet olvasnál a témában, ezeket a bejegyzéseket mindenképpen a figyelmedbe ajánljuk. 

 

- munka, produktivitás

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!