Újra karrierhét Szombathelyen – Mutatjuk, milyen programokra számíthatsz

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) 2019-ben is megszervezi a Vas megyei karrierhetet. Az idei esemény már a negyedik a sorban. Ami ezúttal öt napon át, szeptember 16-ától egészen 20-áig tart. A programok két helyszínen zajlanak majd: a hétfői (16-ai) női karriernap és a pénteki (20-ai) vezetői tréning a VMKIK székházában, a Honvéd téren lesz, míg a pályaorientációs napot (17-e), az állásbörzét, a HR-napot (18-a) és a KKV-napot (19-e) az Agora Művelődési és Sportházban tartják majd.

És, hogy konkrétan milyen programokra lehet számítani?

A női karriernapon téma lesz a női lét és hivatás kérdése. Szakértők tartanak előadást arról, hogy kisgyermekes anyukák miként tudnak újra munkába állni, illetve sok egyéb téma mellett a sikeres női vállalkozás receptjét is megosztják az érdeklődőkkel.

A pályaorientációs nap egyik legjobban várt programja Tari Annamária pszichoanalitikus előadása lesz. Már most rengetegen regisztráltak az eseményre. Lesz továbbá előadás a szakképzés új irányairól, illetve természetesen a helyi cégek is bemutatkoznak a pályaválasztás előtt álló diákoknak. Számos szakmát akár a helyszínen is ki lehet próbálni majd.

A HR nap témája: Jó munkahely, jó munkaerő. A cím sokat elárul a 18-ai esemény programjairól. Lesz előadás a HR-t érintő jogszabályi változásokról, szakértő beszél a munkaügyi ellenőrzés szabályairól. Téma lesz továbbá a robotizálás, vagyis az, hogy vajon mennyire veszik át az emberi feladatokat a roborok a munkahelyen. De szó lesz a munkáltatói márkaépítésről és a fluktuáció számítás gyakorlatáról is – csak hogy pár érdekes témát említsünk. 

2686365

A KKV nap jelmondata: Stabil vállalkozás, stabil jövő. A nap programjai ezen megállapítás köré épülnek. Lesz szó az egyszemélyes és csoportos döntéshozatalról, ismertetik az aktuális pályázati lehetőségeket, tartanak előadást a digitalizáció fontosságáról, illetve arról is, hogy miként lehet biztonsággal átadni egy céget a fiatalabb generációnak.

A pénteki napon egy vezetői tréninget tartanak a kamara székházában. Itt egyebek mellett a vezetői kommunikáció szerepéről, a szervezeti kultúra megtartásáról, a motiválásról és motivációról és a változásmenedzsmentről is tart előadást a Sensa Consulting szakértője. A nap mottója: “A kultúra megeszi a stratégiát reggelire”.

A felsoroltakat természetesen csak ízelítőnek szántuk. A karrierhét teljes programja, az időpontok egy külön oldalon átböngészhetők. Ugyanitt regisztrációra is lehetőség nyílik. Merthogy a rendezvény ugyan ingyenes, de regisztrációra azért szükség van a részvételhez.

Ha kedvet kaptál, kattints ide! Böngészd át a programot és regisztrálj még ma!

 

- VasiGazdaság

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!