Vakáció – Pályaorientációval

A vakáció első hetében ismét megrendezésre került közel 30  felsőtagozatos diák részvételével a Kisinas tábor a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A tábor célja, hogy a pályaválasztásra készülő 6-7. osztályos gyerekek minél több szakmával ismerkedhessenek meg, képet
kaphassanak magukról és képességeikről, ezzel is megkönnyítve a választásukat.

A műhelyfoglalkozások, üzem és tanműhely látogatások során minden diák talált kedvére valót, kipróbálhatta magát a különböző szakmákban. A táborban önismereti, csapatépítő játékok is voltak a különböző hivatások megismerésére és a képességeik fejlesztésére.

Megismerkedhettek többek között a vendéglátóipari, cukrász, szakács szakmákkal, az egészségügyi hivatásokkal, a rendvédelmi pályával, a pénzügyi területen dolgozó szakemberekkel, az építőipari szakmákkal, a szépészeti foglalkozásokkal.

A gyerekek visszajelzése alapján a legnépszerűbb a szakács és cukrász szakma bemutatása volt, mivel ott meg is ehették, amit főztek, sütöttek.

Egészében a tábort élmény dúsnak kalandosnak tartották, és minden szakmabemutatón találtak új, izgalmas felfedeznivalót. A tábor szervezői nevében köszönjük minden résztvevőnek a színvonalas interaktív szakmabemutatókat.


A tábor az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 Right Profession 2” elnevezésű, SIHU54 projektszámot viselő projekt keretében valósul meg.

tn2_97553-right_profession_2_interreg

tn3_97552-right_profession_2_

 


- VasiGazdaság

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!