Vállalkozói hitelt vennél fel? Ezekre szükséged lesz

Pénzügyi terv és a legfontosabb céges dokumentumok hiányában ne számítsunk sok sikerre, ha a vállalkozásunknak szeretnénk banki forrást szerezni. Mutatjuk, pontosan mit kell magaddal vinni a bankba.

A BankMonitor szakértői összegyűjtötték, mire lesz szükségünk ahhoz, hogy egyeltalán a hiteligénylésig eljussunk. Először is a bankban kérni fogják az utolsó két üzleti év beszámolóját. Ez a vagyoni helyzetünk megismerése miatt fontos a pénzintézetnek.

Kérni fogják továbbá az aktuális főkönyvi kivonatot, sőt szükség lehet olyan dokumentumokra, szerződésekre is, amik segítségével a vevői körünkről, az üzleti partnereinkről tájékoztathatjuk a bankot. A BankMonitor itt a korosított vevő és szállító analitikát említi. Fontos ezek mellett, hogy önkormányzati és NAV ’0-s’ igazolásunk is legyen.

A bank kérni fog adatokat arra vontakozóan, hogy miként tevődik össze a tulajdonosi szerkezet. Nálunk kell lennie a társasági szerződésnek és a működési engedélynek, illetve, ha beruházáshoz kérjük a hitelet, akkor minden azzal kapcsolatos dokumentumot is vigyük magunkkal. Ebben az esetben különösen fontos a pénzügyi terv. Aminek összeállításáról szinté a BankMonitor ír.

A pénzügyi tervből egyebek mellett ki kell derülnie annak, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás és mekkora bevételnövekedéssel számolsz a fejlesztés után.

Amennyiben erről többet olvasnál, itt megteheted.

- Pénzügy, Vállalkozásfejlesztés

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!