Veled is előfordul néha, hogy annyira leköti valami a gondolatodat, hogy a rutinfeladatok elvégzésére nem is emlékszel?

Vállalkozóként, elfoglalt üzletemberként bizonyára veled is előfordul, hogy olykor nem egészen arra figyelsz, amit éppen csinálsz. Ebből adódóan lehet, hogy bizonyos feladatok elvégzésére nem is mindig emlékszel. Ez valószínűleg akkor fordul elő, amikor a reggeli készülődéskor agyban már a napi teendőidet tervezed.

Általában egyébként a rutinfeladatokra nem emlékszünk. Olyanokra, amiket 99 százalékban minden nap megteszünk probléma nélkül. Ebből következik az is, hogy az agyunk különösebben nem is rögzíti ezeket az emlékek közé – főleg, ha közben máson jár az eszünk. Végeredményben ezért van az, hogy később, a teendő teljesülését illetően kételkedünk magunkban. Ami gyakran a kelleténél több idegeskedéssel jár.

Nem csak a memorizálás jelent megoldást

Ez természetes dolog – bizonyos szintig. Ami többnyire azokra jellemző, akik szervezési, tervezési munkát végeznek, vagy valamilyen kreatív feladaton gondolkodnak. Erről ír az Inc.com egyik szerzője is, aki hasonló problémákkal találkozik a környezetében.Viszont ő a klasszikus memorizálásnál egy biztosabb módszerrel orvosolja ezt a problémát. Az adott feladat elvégzésének tényét a telefonjában dokumentálja. Pont úgy, ahogy azt az ismerőse teszi. Ő sokszor stresszelt a hétvégi időtöltést követően hazaérve azon, hogy vajon megfelelően kikötötte-e a vitorlását. És mivel az otthona meglehetősen messze volt a kikötőtől, ezért ez a bizonytalanság többszörösen frusztráló számára. Ennek kivédésre azt találta ki, hogy a kikötéskor kötött csomót lefotózta a telefonjával. Így, ha otthon kételkedne magában, csak megnézi az albumot. A bejegyzés írója tehát azt javasolja, hogy ha bizonytalanok vagyunk a napi, rutinszerű feladatok elvégzését illetően, egyszerűen csak készítsünk egy fotót.

Sok kellemetlen perctől, olykor órától kímélhetjük így meg magunkat.

 

- munkaügy, üzleti célok

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!