Virtuális valóság szemüvegen keresztül próbálhatták ki a diákok az egyes szakmákat (VIDEÓ)

Vas megyébe érkezett a Szakmavilág roadshow-jának kamionja. A sárvári állomáson mi is ott jártunk, ahol a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, a tankerület területi igazgatóját és több pályaválasztás előtt álló diákot is megkérdeztünk a nem mindennapi kezdeményezésről.

Kovács Vince, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a Szakmavilág kamionja 56 helyen jelenik meg az idén. Köztük Vas megyéből három városban is: Sárváron, Celldömölkön és Körmenden. A pályaválasztás előtt álló diákok négy hiányszakma csoporttal ismerkedhetnek meg a roadshow-n, és mindezt interaktív formában tehetik meg. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek nem a kalapácsot fogják, hanem felvesznek egy virtuális valóság szemüveget és egy controllert fognak a kezükbe. Így tudnak kipróbálni az adott szakmához kapcsolódó bizonyos alapfogásokat. Kovács Vince azt is elmondta, hogy a kezdeményezés elsősorban az 5., 6. és 7. osztályos diákoknak szól. Hiszen ők azok, akik még nem döntötték el, hogy merre indulnak tovább. Állítása szerint a 8. osztályosoknál már elkésett a pályaválasztás, akkor már mindenki elindul valamerre – fogalmazott.

Szakmavilág - Sárvár 01

 

Rozmán László, a sárvári tankerület területi igazgatója elmondta, hogy minden olyan gyermek, aki a pályaválasztás közelébe ért, el tudott menni a roadshow-ra. Így már tud választani magának egy olyan irányt, amivel remélhetőleg sikeres és boldog felnőtt lesz. Kifejtette továbbá, hogy a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával való közös munka egyik óriási mérföldköve a mostani roadshow. A fiatalok szempontjából nézve pedig mindenképpen trendinek mondható ez a pályaválasztási módszer.

Szakmavilág - Sárvár

Amiről egyébként az általunk megkérdezett diákok is hasonlóan vélekedtek. A fiatalok valóban trendinek és jó ötletnek tartják azt, hogy VR szemüvegen keresztül ismerkedhetnek meg az egyes szakmákkal.

 

Részletek a mellékelt videóban.

- Egyéb, VasiGazdaság

A bejegyzés elkészítését a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatta. A kamara célja, hogy az itt megjelent információkkal és további, ehhez hasonló tartalmakkal segítse a helyi vállalkozókat az üzleti fejlődésben.

Szólj hozzá!

Muszáj bejelentkezned, hogy hozzászólhass!